Gerze Nokulu

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 1 adet yumurta,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • yarım paket kabartma tozu
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • alabildiği kadar un
  • İÇ MALZEMESݝ:
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 ortaboy soğan

 

HAZIRLANIŞI

Yumurta, su, sıvı yağ, sirke ve tuz bir kap içinde karıştırılır. Alabildiği kadar un ve yarım paket kabartma tozu ilave edilip hamur yoğurulur. Kıyma, soğan ile kavrulup iç malzeme hazırlanır ve soğutulur.biraz karabiber ilave edilir.Hazırlanan hamur 6 bezeye ayrılır.Her beze ayrı ayrı tepsi büyüklüğünde açılıp iç malzeme serpilerek rulo şeklinde bükülür.Bükülen hamur, eşit büyüklükte parçalara ayrılarak tepsiye dizilir. Yumurta sürülür ve üzerine çörekotu serpilerek orta ısıdaki fırında pişirilir.