Hünkar Böreği

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: zor

MALZEMELER

  • 1.5 bardak un
  • 200 gr. margarin
  • 300 gr. kıyma
  • 3 adet soğan
  • 100 gr. mantar
  • 100 gr. rendelenmiş kaşar
  • 3-4 adet domates
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar tuz, kekik
  • Yarım bardak su

 

HAZIRLANIŞI

Buzdolabından katı olarak çıkardığınız margarini keserek una yedirin. Unla yağ ekmek kırıntısı görüntüsü alınca çok soğuk yarım bardak suya azar azar katarak hamuru yoğurun. Buzdolabında yarım saat bekletin. Çentilmiş soğanı 3 çorba kaşığı margarinde pembeleştirin. İkiye kesilmiş mantarları ilave edin. 5 dakika pişirin. Kıymayı ayrı bir tavada kavurun. Tuzu, kekiği ve domates salçasını katıp, mantarlı soğanla karıştırın. Hamuru bir fırın tepsisine yayıp 225 derece fırında 10 dakika kadar pişirip çıkarın. Kıymalı harcı üzerine yayıp, en üste rende peyniri serpin, domates dilimlerini yerleştirip, fırına sürerek 10 dakika daha pişirin.