Kabaklı Erişte

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 350 gr erişte
  • 8 adet küçük boy kabak
  • 3 çorbakaşığı zeytinyağı
  • 2 çorbakaşığı rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar)
  • 10 adet iri yapraklı frenk fesleğeni
  • 1 çaykaşığının ucunu dolduracak kadar zerdeçal
  • 2 diş sarımsak
  • tuz, karabiber
  • 4 Kişilik

HAZIRLANIŞI

Kabakları yıkadıktan sonra uçlarını kesin ve halka şeklinde doğrayın. Bir tavaya

koyduğunuz zeytinyağında sarımsakları öldürün, sonra yağdan çıkarın. Aynı yağa, kabakları koyup önce kavurun daha sonra hafifce altın sarısı bir renk almalarını sağlayın. Tuz ve karabiberi katıp birkaç dakika pişmeye bırakın.

Makarnayı tuzlu, bol suda, diri kalacak şekilde haşlayın. Süzdükten sonra kabakların olduğu tencereye boşaltın. Makarnayı haşladığınız sudan 4 çorbakaşığını bir başka kaba koyup zerdeçalı karıştırın. Bunu makarnaya katın, parçalanmış fesleğen ve peynir rendesini ekleyip karıştırın. 2-3 dakika beklettikten sonra servis yapın.