Kadayıf Böreği

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 1/2 kg süt
  • 5-6 adet sosis
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 300 gr çiğ kadayıf
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • kekik, karabiber

HAZIRLANIŞI

Payreks bir kabı yağlayıp, kadayıfın yarısını serin. Yağı kızdırıp içine salça, su ve sosisleri koyup pişirin. Kekik ve karabiberi katın. Hazırladığınız harcı kadayıfın üstüne koyun, ayırdığınız diğer kadayıfı bunların üzerine serpin. Üzerine yumurta ile çırptığınız sütü döküp, buzdolabında 3-4 saat kadar saat bekletin. Üstüne kaşar peyniri rendesi serpin, aralarına küçük küçük tereyağ parçaları koyup, kısık ateşli fırında kırkbeş dakika, üstü pembeleşinceye dek pişirin.