Kırgız Samsısı

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 1 yumurta
  • un
  • su
  • tuz
  • 1 cay bardağı sıvıyağ
  • 250 gr küçük doğranmış koyun eti
  • 4 adet orta boy küçük doğranmış soğan
  • tuz
  • karabiber

HAZIRLANIŞI

1 yumurta, tuz, un ve suyla mantı hamuru kıvamında bir hamur yoğurun.

Hamur biraz dinlendikten sonra istenilen büyüklükte bezelere ayrılıp açın. Açılan yufkanın içine sıvıyağ sürüp rulo yapın.Yapılan rulo küçük parçalar halinde kesin. Küçük parçalar tek tek açılıp içine yapılan harçtan koyup muska şekli verin. Yağlı tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında samsılar kızarana kadar pişirin.

Harcı : Küçük küçük doğranmış koyun etlerini ve soğanları tuz ve karabiber ile karıştırın. Pişirmeden çiğ olarak koyun. Bu bir kırgız yemeğidir ve kırgızlar sıvı yağ yerine kuyruk yağı kullanırlar.