Boza

Yayınlanma İçki-İçecekler

ZORLUK: zor 

MALZEMELER

  • 2 bardak bulgur (*)
  • 20 bardak su
  • 2 çorba kaşığı tarçın
  • yarım bardak yoğurt
  • yarım tatlı kaşığı kuru maya
  • 2.5 çorba kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • yarım çorba kaşığı vanilya
  • (*)Bulgur yerine darı, arpa, ya da bulgur-darı karışımı da kullanabilirsiniz.
  • 12 kişilik

HAZIRLANIŞI

Bulguru büyükçe bir tencereye koyup 11 bardak su ile üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 1 gece dinlendirin. Kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.

Mutfak robotuna koyup çekin ve süzgeçten geçirin. Karışımı buzdolabına koyun.

Süzgeçin üzerinde kalan bulguru yeniden tencereye koyun ve 8 bardak su ilave edip kısık ateşte 1 saat daha pişirin. Süzgeçten geçirip buzdolabına koyun.

Unu küçük bir tencereye koyup üzerine 2/3 bardak su koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten çelip içine 2 çorba kaşığı şeker koyup eriyinceye dek karıştırın. Ilınca içine yoğurt katın.

Mayayı 1/4 bardak ılık suda ezip 5 dakika kadar bekletin ve yoğurt karışımına katın. Ilık ortamda 30 dakika bekletin.

Mayalı karışımı ezilmiş bulgura katıp oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 gün bekletin ve ara sıra karıştırın.

Vanilya ve kalan şekeri ekleyip şeker iyice eriyinceye dek karıştırın.

Tarçınla servis yapın.