Kremalı Taş Kebabı

Yayınlanma Kebaplar

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 1 kg kuşbaşı dana eti
  • 80 gr tereyağ (veya mısırözü yağı)
  • 1.5 kg taze krema
  • 2 çorba kaşığı un
  • tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Küçük parçalar halinde kesilmiş kuşbaşı eti, tereyağıyla birlikte tencereye koyup orta hararetteki ateşe yerleştirin. Tuz ve karabiberi ilave edip, sık sık kanştırarak pişirin. 10-15 dakika sonra, az suyla karıştırdığınız unu ete katın. Bir süre daha unla pişirdikten sonra kremayı ilave edin. İyice kanştırdıktan sonra kısık ateşte pişıneye bırakın. Piştikten sonra servis tabağına koyup, üzerini ince kıyılmış maydanoz veya ince kıyılmış sarmısakla süsleyip yanında haşlanmış patatesle servis yapabilirsiniz.