Patates Kebabı

Yayınlanma Kebaplar

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 500 gr yağsız kıyma
  • 1/2 kg patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarmısak
  • 1 demet maydanoz
  • 1/2 kg yoğurt
  • bir çay bardağı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • acı pul biber
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı tereyağ

HAZIRLANIŞI

Patatesleri para şeklinde kesip az yağda kızartın ve boş bir kaba koyun aynı tavaya biraz dağa yağ ilave ederek soğanı icine ufak ufak doğrayın. Arkasından 1/2 demet maydonozu içine doğrayın ve salçayı koyup karıştırın. Hemen kıymayı ilave edip, bir diş sarımsak, tuz, karabiber, acı pul biberi ilave edin iyice karıştırın. Daha sonra kızartın ve bir fırın tepsisinin altına dağa öceden kızartığımız patateslerin yarısını dizin, üzerinine kalan patatesleri dizin. 5 dakika kadar fırında orta ateşle ısıtın, kalan bir diş sarmısak ve yarım demet maydanozu yoğurdun içine doğrayıp kaşıkla çırpın. Fırından çıkarttıktan sonra yoğurdu üzerine dökün ve düz olacak şekilde yayın. Tereyağı yanacak kıvamına geldikten sonra üzerine dökün.