Kaynarsulu Kek

Yayınlanma Kekler - Pastalar

ZORLUK:ÇOK KOLAY

MALZEMELER

  • 6 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1/2 su bardağı margarin
  • 1 su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sonra yağ ve suyu ilave edin, dövülmüş ceviz içini malzeme içine karıştırın. En son un, vanilya ve kabartma tozunu koyup, yağlanmış kek kalıbına boşaltın. 170 derecelik fırında pişirin.(pişme süresi; 35 dakika)(yumurtalar oda sıcaklığında ve un mutlaka ince elekte elenmelidir, daha iyi sonuç olabilmeniz için.)