Lorlu Kek

Yayınlanma Kekler - Pastalar

ZORLUK:NORMAL

MALZEMELER

  • 100 margarin
  • 1 adet yumurta
  • 200 gr tatlı bisküvi
  • 1 adet limonun rendesi
  • 2 su bardağı lor peyniri
  • 3 yemek kaşığı kaymak
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • pudra şekeri
  • reçel

HAZIRLANIŞI

Bisküvileri çukurca bir kapta, tahta kaşıkla ezin. 100 gr margarini eritin ve bir yumurtanın sarısı ile köpük haline gelinceye dek çırpın. Ezilmiş bisküvileri iyice yedirerek ilave edin. Karışımı 23-25 cm çapında bir kek kalıbına boşaltılıp üstünü düzeltin. Lor peyniri, vanilya, pudra şekeri ve limon suyu ve rendesini iyice karıştırın. Diğer bir kapta kaymağı çırpın, yumuşatıp, peynire ilave edin. Hepsini krem haline gelinceye dek çırpın. Kanşımı, hazırladığınız bisküvi ezmesinin üzerine yayın. Buzlukta 60 dakika kadar dondurun. Servis yapmadan önce, üzerine vişne, çilek, ahududu reçellerinden dökebilirsiniz.