Malta Köşkü

Yayınlanma Kekler - Pastalar

ZORLUK:NORMAL

MALZEMELER

10 kişilik

  • 10 adet Malta Eriği
  • 1 kg süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 6 adet kakaolu bisküvi
  • 100 gr margarin
  • vanilya

sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1.5 çorba kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI

Erikleri cam kaseye yerleştirin. Başka bir kapta da irmik, süt, vanilya, margarin ve şekeri kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Daha sonra bu karışımın yarısını eriklerin üzerine dökün. Kakaolu bisküvileri yerleştirip kalan sütlü karışımı bisküvilerin üzerine dökün. Pastayı bir gece buzdolabında bekletin. Sos malzemesi için suyla nişastayı eritin. Kakao ve süt ekleyin, koyulaşıncaya kadar pişirin. Sos ılınınca pastanın üzerinde gezdirin.