Muzlu Pay

Yayınlanma Kekler - Pastalar

ZORLUK:NORMAL

MALZEMELER

  • 125 gr margarin
  • 125 gr un
  • bir tutam tuz
  • 1 yumurta 5 corba kasigi toz seker
  • 1 paket muzlu puding
  • 5 yumurta beyazi
  • yarim su bardagi pudra sekeri

HAZIRLANIŞI

Unu ve tuzu birlikte eleyip ortasini acin ve margarini kucuk kucuk dograyip ilave edin ve yogurun, buna sekeri ve yumurtayi ekleyin ve puruzsuz bir hamur olana dek yogurun.Pudingi uzerinde yazilan sekilde hazirlayin, bu arada yumurta beyazlarini isiya dayanikli bir kabin icine dokun ve sicak su dolu baska bir kabin icine oturtun, mikserle hizlica cirpin ve azar azar pudra sekerini ekleyin, bu sekilde 4-5 dakika cirpin, daha sonra sicak sudan cikarin ve 15 dakika mikserle cirpin, kati ve kar gibi gorunen bir krema elde edeceksiniz.

Hamuru bir pay kalibina yerlestirin, kenarlarini kivirn ve catalla, bir kac yerinden delin, ve onceden isitilmis firinda 15 dakika pisirin (Kizarmamasi gerekiyor) pisen ve soguyan payin ustune hazirladiginiz, pudingi dokun ve guzelce yayin, onun ustunede buzdalbinda soguttugunuz, kremayi dokun, soguk olarak servis yapin