Özge Pastası
ZORLUK:
MALZEMELER
-
l kutu krem şanti
-
4 paket kakaolu piknik bisküvi
-
l paket vanilya
-
l su bardağı doğranmış kuru kayısı
-
l su bardağı kuru üzüm
-
l su bardağı küçük kırılmış ceviz
-
2 su bardağı süt
Sosu için :
-
1 paket kakao
-
2 yemek kaşığı un
-
4 yemek kaşığı toz şeker
-
2 su bardağı su
-
(bütün hepsi bir tavada karıştırılıp pişirilecek.)
-
HAZIRLANIŞI
Bisküvilerin hepsi küçük küçük kırılır üzerine l bardak soğuk süt dökülür iyice karıştırılır, daha sonra üzerine kayısı, üzüm, ceviz ve vanilya ilave edilir ayrı bir kapta krem şanti l bardak süt ile hazırlanır. Hazırlanan krem şanti bisküvilerin içine ilave edilir iyice karıştırılıp dikdörtgen bir borcama dökülür üzerini düzeltip buzdolabına konulur pasta buzdolabında l saat kadar bekletilip sosu ılık iken üzerine dökülür istenirse hindistan cevizi ile süslenir.Buzdolabında l gece bekletilip servis yapılır.