Pankek
ZORLUK:
MALZEMELER
-
2 su bardağı un
-
2 adet yumurta
-
2 su bardağı süt
-
1 çorba kaşığı toz şeker
-
1 çay kaşığı kabartma tozu
-
4 çorba kaşığı tereyağ, eritilmiş
-
1 tutam tuz
HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeyi bir kabın içine koyup, pütür kalmayıncaya dek iyice çırpın. Elde ettiğiniz karışından yeteri kadar alıp, kızgın tava üzerine çok ince bir tabaka halinde yayın. Karışım fiske fiske kabarmaya başladığında, altüst edip, diğer tarafını da pişirin, sonra bir tabağa alıp, tavaya ikinci pan keki yayın. İkinci kekin pişmesi esnasında, tabaktaki pan keki soğutmadan, üzerine tereyağı ve reçel sürüp rulo haline getirin. Pan kekleri birer birer pişirip hazırladıktan sonra, sıcak olarak servis yapın.