Portakallı Ballı Kek
ZORLUK:
MALZEMELER
-
350 GR UN
-
1 TATLI KAşIİI KABARTMA TOZU
-
1 ÇAY KAşIİI TOZ KARANFİL
-
75 GR TEREYAİ
-
3 YUMURTA
-
2 PORTAKAL
-
2 SU BARDAİI BAL
ÜSTÜ İÇİN
-
1 ÇORBA KAşIİI PORTAKAL SUYU
-
1/2 ÇAY BARDAİI BAL
HAZIRLANIŞI
PORTAKALIN KABUİUNU RENDELEYİP SUYUNU SIKIN. UN, KABARTMA TOZU, KARANFİLİ KARIşTIRIN. TEREYAİI, YUMURTA, 4 ÇORBA KAşIİI PORTAKAL SUYU VE 1 ÇORBA KAşIİI PORTAKAL KABUİUNU KARIşTIRIN. UNA İLAVE EDİP İYİCE ÇIRPIN. HAZIRLADIİINIZ KARIşIMA BALI EKLEYİP KARIşTIRIN. YUVARLAK BİR KEK KALIBININ DİBİNİ YAİLADIKTAN SONRA PORTAKAL DİLİMLERİYLE KAPLAYIN. KEK HAMURUNU KALIBA BOşALTIN. 160 DERECE ISITILMIş FIRINDA 1 SAAT PİşİRİN. 5 DK.SOİUMAYA BIRAKIN. KEKİ SERVİS TABAİINA TERS ÇEVİREREK ÇIKARIN. PORTAKAL SUYU İLE BALI KARIşTIRIN. HAZIRLADIİINIZ KARIşIMI FIRÖAYLA ILIK KEKİN ÜZERİNE SÜRÜN. KALANINI KEKİN ÜZERİNE DÖKEREK EMMESİNİ SAİLAYIN. PORTAKALLI BALLI KEKİ SOİUK OLARAK SERVİS YAPIN.