Portakallı Ballı Kek

Yayınlanma Kekler - Pastalar

ZORLUK:kolay

MALZEMELER

  • 350 GR UN
  • 1 TATLI KAşIݐI KABARTMA TOZU
  • 1 ÇAY KAşIݐI TOZ KARANFİL
  • 75 GR TEREYAݐ
  • 3 YUMURTA
  • 2 PORTAKAL
  • 2 SU BARDAݐI BAL

ÜSTÜ İÇݝN

  • 1 ÇORBA KAşIݐI PORTAKAL SUYU
  • 1/2 ÇAY BARDAݐI BAL

HAZIRLANIŞI

PORTAKALIN KABUݐUNU RENDELEYݝP SUYUNU SIKIN. UN, KABARTMA TOZU, KARANFݝLݝ KARIşTIRIN. TEREYAݐI, YUMURTA, 4 ÇORBA KAşIݐI PORTAKAL SUYU VE 1 ÇORBA KAşIݐI PORTAKAL KABUݐUNU KARIşTIRIN. UNA ݝLAVE EDݝP ݝYݝCE ÇIRPIN. HAZIRLADIݐINIZ KARIşIMA BALI EKLEYݝP KARIşTIRIN. YUVARLAK BݝR KEK KALIBININ DݝBݝNݝ YAݐLADIKTAN SONRA PORTAKAL DݝLݝMLERݝYLE KAPLAYIN. KEK HAMURUNU KALIBA BOşALTIN. 160 DERECE ISITILMIş FIRINDA 1 SAAT PݝşİRݝN. 5 DK.SOݐUMAYA BIRAKIN. KEKݝ SERVݝS TABAݐINA TERS ÇEVݝREREK ÇIKARIN. PORTAKAL SUYU ݝLE BALI KARIşTIRIN. HAZIRLADIݐINIZ KARIşIMI FIRÖAYLA ILIK KEKݝN ÜZERݝNE SÜRÜN. KALANINI KEKݝN ÜZERݝNE DÖKEREK EMMESݝNݝ SAݐLAYIN. PORTAKALLI BALLI KEKݝ SOݐUK OLARAK SERVݝS YAPIN.