Renata Turtası

Yayınlanma Kekler - Pastalar

ZORLUK:normal

MALZEMELER

  • 100 gr meyve şekerlemesi
  • 100 gr sütlü çikolata
  • 800 gr vanilyalı dondurma
  • 1 çorbakaşığı antep fıstığı
  • 3 bardak krem şanti
  • 1 fincan süt
  • yeterli miktarda bisküvi
  • 3 kadeh likör

HAZIRLANIŞI

Meyve şekerlemeleri tavla zarı gibi doğrayın. 2 litrelik kek kalıbının içini likörle ıslatılır. şekerlemeler kalıbın altına va yanlarına dizin. Krem şantinin yarısını bir kaseye koyun. Çikolatayı küçük parçalara doğrayın ve bir fincan sütte eritin, soğuyunca kasedeki krem şanti ile karıştırın. Dondurmanın yarısını kalıba koyun ve bir spatula yardımıyla düzeltin. Üzerine antep fıstığı ve meyve şekerlemeleri serpin. Çikolatalı krem şantiyi de boşaltın ve spatula ile düzeltin ve kalan dondurmayı da üzerine dökün. En üste kalan bisküvileri yayın sonra kalıbı buzdolabına kaldırın.

Buzdolabında 6 saat kadar bekletin. Sıcak suda 2-3 saniye tutun sonra kalıp servis tabağına baş aşağı edin. Turta, üstü kalan krem şanti ile süslendiktan sonra servise kadar buzdolabında saklanabilir.