Zeytinli Parmezanlı Kek
ZORLUK:
MALZEMELER
-
250 gr un
-
4 adet yumurta
-
1 bardak su (yada beyaz şarap)
-
½ su bardağı zeytin yağı
-
200 gr siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış ve doğranmış)
-
200 gr parmesan (yada eski kaşar)
-
Bir paket kabartma tozu
-
Tuz
HAZIRLANIŞI
Fırınınızı önceden 170 derecede ısıtın.
Derin bir kabın içerisinde, un, tuz, kabartma tozunu iyice karıştırın.
Hazırladığınız harçın içerisine, yumurtaları kırın ve yavaş yavaş suyu ilave ederek tüm malzemeleri karıştırın. Zeytinyağını ilave edip yumuşak bir hamur olana kadar karıştırın.
Zeytinleri, parmesan veya kaşarı ilave edin.
Kek kalıbını yağlayıp unlayın ve hamuru içine boşaltın.
Önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.
NOT : Peynir ve zeytinler tuzlu olduğundan tuz koyarken dikatlı olun.
Bu keki iştah açıcığı yada ana yemek olarak salata eşliğinde servis yapılabilirsiniz.