Çikolatalaı Kek

Yayınlanma Kekler - Pastalar

ZORLUK:KOLAY

MALZEMELER

  • 100 gr taze lor (veya labne) peyniri
  • yarım paket tereyağı (yada margarin)
  • 100 gr toz şeker
  • 50 gr bisküvi
  • 50 gr acıbadem
  • 50 gr kedidili
  • 2 yumurta
  • 100 gr bitter çikolata
  • beyaz şarap
  • 100 gr karışık meyve şekerlemesi

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI

Acıbadem ile bisküvileri ufalayın, çikolatayı irice doğrayın. Hepsini bir kaba koyun ve bir çay bardağı beyaz şarabı üzerlerine dökün. Yağ ile tozşekeri mikserde yumuşak bir krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Yumurta sarılarını bir defada katın. Sonra da taze lor (veya labne) peynirini ilave edin. Birkaç dakika kadar daha karıştırmaya devam edin. Yumurtaların akını kar haline gelinceye kadar çırpın, bunu hazırlanmış kremaya katın.

Kremaya, ufalanmış bisküvileri çikolatayı ve şekerlemeyi ilave edin. Bir kek kalıbının içini filmle döşeyin. Dibini ve eyanlarını, biraz su kattığınız beyaz şarapla ıslanmış kedidilleriyle kaplayın.

Karışımı kalıba dökün. İki saat kadar buzdolabınde bekletip servis yapmadan 25 dakika önce tatlıyı buzluğa koyun. Bir servis tabağına tersyüz edip arzunuza göre süsleyin.