Eskişehir Köftesi
ZORLUK:
MALZEMELER
-
500 gr ince çekilmiş yağsız kıyma
-
500 gr ince bulgur
-
2 orta boy kuru soğan
-
5 bardak et suyu
-
1 adet yumurta
-
1 kaşık salça
-
1 kaşık tereyağ yada margarin
-
tuz, karabiber, pul biber, toz biber
HAZIRLANIŞI
Soğanlardan biri incecik kıyılır. Kıyılan soğan, kıyma, bulgur karıştırılır. Bu karışıma yeteri kadar tuz ve biber eklenir, yoğrulmaya başlanır. Bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurulmaya devam edilir. Bulguların çabuk yumuşaması istenirse bir miktar su katılabilir. Bulgurlar yumuşadıktan sonra yumurta katılarak bir süre daha yoğurmaya devam edilir.Yoğurma işi tamamlandıktan sonra avuç içi ile yuvarlak köfteler yapılır.Yapılan köfteler kaynamakta olan et suyuna katılır. Orta ateşte 25-30 dakika pişirilir. Bu arada diğer soğanda incecik kıyılarak küçük bir tavada tereyağ ile kavrulur ateşten yeni indirilmiş köftelere eklenir. Biraz dinlendirildikten sonra yemek servise hazırdır.