Kokteyl Köftesi

Yayınlanma Köfteler

ZORLUK: kolay 

MALZEMELER

  • 1 kg dana kıyması
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 6 dilim tost ekmeği
  • 4 adet yumurta
  • 80 gr galeta unu
  • tuz
  • 200 gr süzme yoğurt
  • karabiber

HAZIRLANIŞI

Soğanı ince ince kıyın ve 2 yemek kaşığı yağ ile tavada kavurun sonra soğumaya bırakın. Tost ekmeklerinin kenarlarını çıkartıp, ufalayın. Kıymayı ekmekler, soğan, yumurta ve yoğurt ile karıştırıp düzgün bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bolca karabiberleyip tuzlayın. Üstünü bir örtüp 1 saat buzdolabında bekletin. 1 saat sonunda dolaptan çıkartıp harçtan parçalar kopartarak köfteleri yapın. Bu harçtan yaklaşık 40-45 adet köfte çıkar. Sıvı yağı tavaya koyup kızdırın ve köfteleri kızarttıktan sonra sıcak olarak servis yapın.