Milas Köftesi

Yayınlanma Köfteler

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 1/2 kg kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 8 diş sarmısak
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 çorba kaşığı salça
  • 2 adet limon suyu
  • 25 gr margarin
  • kızartma için sıvı yap
  • bir miktar su

HAZIRLANIŞI

Kıyma rendelenmiş soğan, karabiber, tuz ve un iyice yoğrulur.Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılarak, unlanmış zemin üzerinde ince uzun silindir şekli verilir. Hazırlanan bu şeritlerden fındık büyüklüğünde parçalar alınarak

yuvarlatılır. Başka unlu bir tepsiye konarak köftelerin birbirlerine yapışmamas} sağlanır. Tavaya konan sıvıyağ kızdırılıp köfteler içine atılır ve pişirilir. Pişen köfteler yağdan çıkarılıp bir kenarda bekletilirken, derin

bir tencere ocağa konur,içine margarin,salça eklenip biraz kavrulduktan sonra önceden haşlanmış 1 bardak nohut eklenir, birkaç çevirdikten sonra köfteler eklenir. Ardından malzemenin üzerine çıkacak kadar sıcak su

konup,ağır ateşte köfteler yumuşayıncaya dek pişirilir. Ayrı bir yerde limon suyu ve dövülmüş sarmısaklar karıştırılıp, yemek pişmek üzere iken eklenir. 5 dakika daha kaynatılır. Servis yaparken üzerine doğranmış maydanoz konabilir.