Tencere Köftesi

Yayınlanma Köfteler

ZORLUK: çok kolay 

MALZEMELER

  • 300 gr. dana kıyma
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 1 küçük kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • tuz, karabiber, kimyon
  • kekik
  • 3 orta boy patates
  • yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 sivri biber
  • 2 domates

HAZIRLANIŞI

Kıyma, ekmek içi, rende soğan ve rende sarımsak ile isteğe bağlı tuz ve baharatları iyice yoğurun. Yayvan bir tencereye yağın yarısını koyun. Üzerine yassı olarak hazırlanmış

köfteleri dizin. Patatesleri soyun ve yıkayın. Kızartmalık şeklinde doğrayın ve köftelerin üzerine dizin. Sivri biberleri ikiye bölün, patateslerin üzerine yerleştirin. Üzerine kabuğu soyulmuş domatesleri rendeleyin. Tuz ve yağın kalanını dökün, kapağı kapatın. Kısık ateşte bir süre pişirin. Patatesler tam yumuşamadan diğer tarafta salçayı yarım bardak sıcak su içinde eritip, bir çay kaşığı kekik ile birlikte tencereye dökün. Patatesler yumuşayana kadar pişir.