A.Usta Usulü Kadınbudu Köfte

Yayınlanma Köfteler

ZORLUK: zor 

MALZEMELER

  • 500 gr. YAݐSIZ KOYUN veya DANA KIYMASI
  • 50 gr BALDO PİRݝNÇ
  • 2 adet YUMURTA
  • 100 gr KURU SOݐAN
  • 1/2 demet MAYDANOZ
  • 30 gr ZEYTݝNYAݐI
  • TUZ
  • KARABݝBER
  • KIZARTMA YAݐI
  • UN

HAZIRLANIŞI

Soğan rendelenerek tavaya konan kıymanın yarısı ile birlikte orta derecede ( 5 dakika ) kavrulur.Fazla yağı süzülerek derince bir kaba alınıp; içine ince kıyılmış yarım demet maydanoz., 5 dakika haşlanıp suyu süzülmüş pirinç, bir yumurtanın sarısı konup istenildiği kadar tuz ve biber eklenerek 10 dakika kadar iyice yoğurulur.( Osmanlı mutfağında bazı yörelerde içine kimyon- kekik- ince çekilmiş ceviz ilave edildiği yazılmışsa da kişisel zevke göre düşünülmelidir ) Hazırlanan harçtan yassı ve oval biçimde hazırlanan köfteler önce una daha sonra da küçük ve derin bir kap içince iyice çırpılan bir yumurta ile sarısı ayrılan diğer yumurtanın akına bir kaç kez bulunıp kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar kızrtılarak kağıt havlu üzerine çıkarılır. ( Yumurta akı ne kadar fazla olursa köftelerin saçakları o kadar fazla olacaktır ) Kağıt havlu üzerinde fazla yağı alınan köfteler yanında istenen bir garnitür ile ( Sebze sotesi - pilav- patares püresi vs) . ile sıcak olarak ısıtılmış tabaklarda servis edilir.