Ciğer Pate
ZORLUK:
MALZEMELER
-
1 kg tavuk ciğeri
-
100 gr çiğ krema
-
1 çorba kaşığı konyak
-
1 su bardağı tavuk suyu
-
1 çorba kaşığı tereyağ
-
1 çay kaşığı limon suyu
-
1 adet bir küçük soğan
-
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
-
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Tavuk ciğerlerine soğan, tuz ve karabiberi katıp, bir tencereye koyun, üstlerini örtecek kadar suyla on beş dakika haşlayıp, süzün. Soğuduktan sonra, mikserle tüm malzemelerle birlikte kanştırın, tavuk suyu, kıvamını bulana kadar azar azar ilave edin ve buzdolabında dinlendirin.Tavuk ciğerinin hazmı, kaz ciğerinden daha kolaydır. Ancak ciğer haşlandıktan sonra süzülerek elde edilen suyu kullanmamak gerekir.