Fırında Kuzu Beyin
ZORLUK:
MALZEMELER
-
3 adet kuzu beyni
-
1 çay bardağı rendelenmiş gravyer peyniri
-
1 bardak beyaz şarap
-
250 gr tereyağı
-
2 adet yumurta sarısı
-
200 gr mantar
-
1 adet ufak soğan
-
50 gr un
-
150 gr jambon
-
galeta unu
-
tuz
HAZIRLANIŞI
Beyinleri ılık suya koyun, yumuşayınca zarlarını çıkarıp, beyaz şarapta pişirin, küp küp (1.5 - 2 cm en ve boyunda) doğrayın.
Mantarları ve ince doğranmış soğanı 75 gr tereyağında hafif kavrun, beyinlerin içinde piştiği şarap, un ve 75 gr tereyağı ile bir beşamel sos yapıp, tuzlayın. Ateşten aldıktan sonra içine iki yumurta sarısı ve gravyer peyniri koyun.
Derince bir kabı yağlayın, dibine bir kat beşamel, bir kat beyin, bir kat beşamel, bir kat mantar, bir kat beşamel, kaba doğranmış jambon ve beyin parçalan, beşamel ve en üste de galeta unu, rendelenmiş peynir ve 50 gr tereyağını parçalara ayırarak koyun; önceden ısıttığınız fırında pişirip, sıcak servis yapın.