Fransız Bezelyesi
ZORLUK:
MALZEMELER
-
750 gr taze veya dondurulmuş bezelye
-
4 adet arpacık soğanı (ya da taze soğan)
-
40 gr tereyağ
-
1 yemek kaşığı un
-
1 su bardağı su
-
4-5 adet salata yaprağı
-
yanm demet dereotu
-
yarım demet maydanoz
-
2 adet yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Tereyağı büyük bir kaba koyup eritin, unu ilave edin ve kısık ateşte meyane yapın.Azar azar su katarak yumuşayıncaya kadar karıştırın. Sonra soğanları ilave edip on dakika kadar pişirin.
Bezelyelere, tuz, biber ve dereotu katarak yumuşayıncaya dek pişirin, taneleri delikli bir kepçe ile çıkarıp, yumurta sarılarını yemeğin suyuna birer birer ve karıştırarak katın. Bezelye tanelerini tekrar sosun içine atıp, salata yapraklarıyla süsleyin ve servis yapın.