Mantar Lokması

Yayınlanma Mezeler

ZORLUK: kolay 

MALZEMELER

  • 4 kişilik
  • 2 paket taze mantar
  • ½ tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • sıvı yağ -kızartmak için
  • 1 su bardağı galeta unu
  • bir tutam karabiber
  • Sosu için :
  • biraz ekmek içi
  • 1 diş sarımsak
  • biraz soğuk süt

HAZIRLANIŞI

Mantarı 3-4 defa yıkayıp bir süzgece alın ve suyunu süzdükten sonra bir kapta tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Yumurtayı küçük bir kapta hafifçe çırpın. Mantarları önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayın. Üzerlerini kapatacak kadar bol ve kızdırılmış sıvı yağda 4 dakika kadar altın sarısı oluncaya dek kızartın. Servis edin. Yanına da sarımsakla ekmek içini dövüp, içine biraz soğuk süt eklediğiniz sosdan verin.