Patates Düşes

Yayınlanma Mezeler

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 4 kişilik
  • 1 adet iri patates
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yumurta
  • tuz
  • az biber
  • az hindistancevizi

HAZIRLANIŞI

Patatesleri temizleyip dörde bölün. Tuzlu suda kontrol ederek yarım saat veya biraz daha fazla haşlayıp süzdürün. Tekrar tenceresine koyup kapağını kapatıp rutubetini çekmesi için bir kaç dakika ağır ateşte demlendirin. Hemen bir püre makinasından yada kalburdan geçirin. Tuzunu, biberini, hindistancevizini, tereyağını ve sonrada yumurtaları ilave edip karıştırın. Ancak fazla karıştırmayın. Sıkma torbasına doldurun ve bir tepsiye yaklaşık 5 cm yüksekliğinde tırtıllı olarak sıkın. Tepelerine bastırmadan hafif çırpılmış yumurta sürün. Hızlı fırında 5-6 dakika üzerleri renk alıncaya kadar kızartıp servis edin.