Patates Ograten

Yayınlanma Mezeler

 ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 6 kişilik
  • 1 kg patates
  • ½ tatlı kaşığı tuz
  • 2 ½ su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı un
  • 2 kahve fincanı galeta unu
  • 1 çorba kaşığı yağ
  • 2 kahve fincanı rende gravyer peyniri yada kaşar peyniri
  • ½ kahve kaşığı kırmızı biber

HAZIRLANIŞI

Patatesleri soyup zar gibi 2 cm doğrayın. Yıkayıp kaynar suda 12-15 dakika kontrol ederek pişirin, süzdürün. Küçük bir tepsinin içini yağlayın, patatesleri tepsiye boşaltın. Bir tencerede yağla unu bir dakika kavurup tuzu kaynar olarak sütü ilave edin. 3-4 dakika kaynatıp pişirin, patatesin üzerine yayarak dökün. Peyniri, galetayı, kırmızı biberi karıştırıp üzerine serpin. Üzeri kızarıncaya kadar fırında 7-8 dakika kızartıp servis yapın.