Patates Ograten
ZORLUK:
MALZEMELER
-
6 kişilik
-
1 kg patates
-
½ tatlı kaşığı tuz
-
2 ½ su bardağı süt
-
1 kahve fincanı un
-
2 kahve fincanı galeta unu
-
1 çorba kaşığı yağ
-
2 kahve fincanı rende gravyer peyniri yada kaşar peyniri
-
½ kahve kaşığı kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyup zar gibi 2 cm doğrayın. Yıkayıp kaynar suda 12-15 dakika kontrol ederek pişirin, süzdürün. Küçük bir tepsinin içini yağlayın, patatesleri tepsiye boşaltın. Bir tencerede yağla unu bir dakika kavurup tuzu kaynar olarak sütü ilave edin. 3-4 dakika kaynatıp pişirin, patatesin üzerine yayarak dökün. Peyniri, galetayı, kırmızı biberi karıştırıp üzerine serpin. Üzeri kızarıncaya kadar fırında 7-8 dakika kızartıp servis yapın.