Peynirli Pirinç Toları

Yayınlanma Mezeler

ZORLUK: zor 

MALZEMELER

  • 300 Gr piliç ğöğüs (haşlanmış)
  • 1 Çorba kaşığı tereyağı
  • 1 Çorba kaşığı un
  • 1/2 Su bardağı süt
  • 150 Gr bayat ekmek içi
  • 3 Yumurta
  • 100 Gr cheddar yada kaşar peyniri
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

HAZIRLANIŞI

Kalın dipli bir tavada tereyağını eritip unu ilave edin. Un pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun, süt ve baharatları koyup sos koyulaşıncaya kadar kaynatıp, ocağın altını kapatın. Diğer tarafta mutfak robotunun içine bayat ekmek içini, piliç etini, peyniri ve yumurtaları kırıp püre kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yaparak kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın. Servis tabağına aldığınız topların üzerine hazırladığınız sosu döküne ve her topa bir kürdan batırıp servis yapın.