Sebzeli Balık Pilaki
ZORLUK:
MALZEMELER
-
1 kg ağılığında bir balık (*)
-
2 adet domates (ya da 1 çorba kaşığı salça)
-
1 diş sarmısak
-
4 adet tatlı sivri biber
-
2 adet defne yaprağı
-
1 adet limon
-
1 adet yumurta
-
1 baş soğan
-
1 çay bardağı ayçiçek yağı
-
50 gr tereyağı
-
(*) kefal, karagöz,mercan,lüfer, sazan, hamsi vs.
HAZIRLANIŞI
Rafine yağı bir tencerede ateşe koyun. Soyup, ufak ufak doğradığınız sarmısak, soğan ve biberleri yağda pembeleştirirken soyulmuş domatesleri de küp küp doğrayıp, ilİ¢ve edin. Domatesler yeterince olgun değillerse bir çorba kaşığı salçayı bir bardak suda eriterek kullabilirsiniz. Bu karışımı 5 dakika kadar kaynatıp, bir sos elde edin.