Sebzeli Balık Pilaki

Yayınlanma Mezeler

ZORLUK: çok kolay 

MALZEMELER

  • 1 kg ağılığında bir balık (*)
  • 2 adet domates (ya da 1 çorba kaşığı salça)
  • 1 diş sarmısak
  • 4 adet tatlı sivri biber
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 adet limon
  • 1 adet yumurta
  • 1 baş soğan
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 50 gr tereyağı
  • (*) kefal, karagöz,mercan,lüfer, sazan, hamsi vs.

HAZIRLANIŞI

Rafine yağı bir tencerede ateşe koyun. Soyup, ufak ufak doğradığınız sarmısak, soğan ve biberleri yağda pembeleştirirken soyulmuş domatesleri de küp küp doğrayıp, ilİ¢ve edin. Domatesler yeterince olgun değillerse bir çorba kaşığı salçayı bir bardak suda eriterek kullabilirsiniz. Bu karışımı 5 dakika kadar kaynatıp, bir sos elde edin.