Bademli Pilav 2

Yayınlanma Pilavlar

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 1 tavuğun göğüs kısmı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 avuç çiğ badem içi
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 100 gr tereyağ (ya da margarin)
  • 1 tatlı kaşığı çam fıstığı
  • karabiber
  • tuz
  • Hamur malzemesi :
  • 125 gr margarin
  • 3 su bardağı un
  • 2 adet yumurta

HAZIRLANIŞI

Tavuk göğsünü ufak bir tencerede biraz su ile pişirin. Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun. Bir kaşık yağda çam fıstıklanyla beraber kavurun. Tencerede yağı eritin, ayıklayıp yıkadığınız pirinci bu yağa ilave edip 5 dakika kavurun. Kavurduğunuz pirince kuş üzümü, çam fıstığı, tuz ve bademleri katıp bir kez karırıştırdıktan sonra sıcak tavuk suyunu ilave edin, önce harlı sonra kısık ateşte pişirin. Pilav piştikten sonra bir süre, lapa olmaması için demlenmeye bırakın.

Hamurun hazırlanışı :

125 gr margarine yumurta, tuz ve su ilave edip hamur yapın. Bu hamuru merdane yardımı ile 2-3 mm kalınlığında açın. Yağladğınız payreks bir kaba kenarlanndan hamur sarkacak biçimde yerleştirin. Demlenmeye bıraktığınız pilavın kapağını açıp karabiber ve sıcak tavuk parçalarını ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız iç pilavı, hamur döşeli bir kaba boşaltılıp, şekil alınası için üzerine hafifçe bastırıp, sıkıştırın. Sarkan hamurları üzerine kapatıp orta harareti fırında hamur kızarana dek pişirin. Daha sonra çıkarıp, ters çevirerek servis yapın.