Brezilya Usulü Pilav

Yayınlanma Pilavlar

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 250 gram soyulmuş karides
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlıkaşğı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 300 gr sulu domates
  • 6 çorbakaşığı zeytinyağı
  • 600 gr etsuyu
  • tereyağı ya da margarin
  • toz kırmızı biber
  • maydanoz
  • tuz
  • 4 Kişilik

HAZIRLANIŞI

Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuz ilave edip kaynatın.

Ağzını kapatıp 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika bırakın. Pirinç etsuyunu çekmeli. Bu arada soğanları ve soyulmuş sarımsakları ince ince kıyıp dört çorbakaşığı zeytinyağında öldürün. Kaynar suda birkaç dakika beklettiğiniz domatesleri soyun, ikiye doğrayıp çekirdekli kısmını temzleyip, çıkarın, şeritler halinde doğrayın. Domatesleri pirince ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin. Bu arada karidesleri iki çorbakaşığı zeytinyağında çevirin.

Bir kapta, çatal yardımıyla pirinçleri ayırın ve ceviz büyüklüğünde tereyağı veya margarini katın. Karidesleri, domatesleri ve bir kepçe etsuyuyla karıştırdığınız salçayı ekleyin.

Karışıma acı toz kırmızı biber ilave edip karıştırın. Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın, pirinci koyun. Üstüne kuşbaşı iriliğinde biraz tereyağı veya margarin koyun. Kıyılmış maydanozu serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika kadar pişirin.