Çin Usulü Pilav
ZORLUK:
MALZEMELER
-
1 adet dilimlenmiş orta boy soğan
-
2-3 küçük veya büyük parçalara bölünmüş patates
-
2 adet dilimlenmiş havuç
-
1 su bardağı dolusu mantar (dilimlenmemiş, tam)
-
Yarım kilo kemiksiz küçük parçalara ayrılmış kırmızı et (dana veya kuzu olabilir)
-
1 porsiyon pişirilmiş pirinç
HAZIRLANIŞI
Derin bir tavayı ısıtın ve 2 yemek kaşığı ayçiçek / mısırözü yağı koyun. Dilimlenmiş soğanları yumuşayana kadar orta ateşte hafifçe kızartın. Eti başka bir tavada kahverengi oluncaya kadar kızartın sonra etleri soğana ekleyin. Su ekleyin ve 2 saat boyunca haşlayın. Sonra patatesleri, havucu ve mantarları ekleyip haşlamaya devam edin. Patates ve havuç yumuşadıktan sonra karıştırarak 15 dakika daha haşlayın. Pilavla karıştırarak servis yapın.