Çin Usulü Pilav

Yayınlanma Pilavlar

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 1 adet dilimlenmiş orta boy soğan
  • 2-3 küçük veya büyük parçalara bölünmüş patates
  • 2 adet dilimlenmiş havuç
  • 1 su bardağı dolusu mantar (dilimlenmemiş, tam)
  • Yarım kilo kemiksiz küçük parçalara ayrılmış kırmızı et (dana veya kuzu olabilir)
  • 1 porsiyon pişirilmiş pirinç

HAZIRLANIŞI

Derin bir tavayı ısıtın ve 2 yemek kaşığı ayçiçek / mısırözü yağı koyun. Dilimlenmiş soğanları yumuşayana kadar orta ateşte hafifçe kızartın. Eti başka bir tavada kahverengi oluncaya kadar kızartın sonra etleri soğana ekleyin. Su ekleyin ve 2 saat boyunca haşlayın. Sonra patatesleri, havucu ve mantarları ekleyip haşlamaya devam edin. Patates ve havuç yumuşadıktan sonra karıştırarak 15 dakika daha haşlayın. Pilavla karıştırarak servis yapın.