Duble Fasulyeli Pilav

Yayınlanma Pilavlar

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 1 kg fasulye
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 adet orta büyüklükte soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 adet küçük domates
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • pul
  • biber
  • karabiber

HAZIRLANIŞI

Taze fasulye küçük küçük doğranır. Soğanlar piyazlık doğranır. Yıkanmış olan fasulyelerin yarısı tencerenin içine konur. Faulyelerin üstüne yıkamış olduğumuz pirinç, doğranmış soğan, rendelenmiş domates, bir miktar tuz, pul

biber konur. Üstüne geriye kalan fasulyeler eklenir. Yarım çay bardağı su ve tereyağ ilave edilir. Kısık ateşte kendi buharında pişmeye bırakılır. Pişme süresince ara sıra karıştırılır. Pirince tavada zeytinyağ iyice

yakılır, üstüne dökülür. Pilav gibi demlenmeye bırakılır.