Dövme Pilavı

Yayınlanma Pilavlar

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 1 çay bardağı nohut
  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 çay bardağı fasulye
  • 5 adet domates
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI

Buğdayı, nohutu ve fasulyeyi ayrı ayrı tencerelerde akşamdan ıslatın. Sonra hepsini bir tencereye alarak üzerine 3 parmak geçecek kadar su koyun. Tuz ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Soğanları küp küp doğrayın ve bir tavada tereyağını eritin. Küp kü doğranan soğanları sararana kadar kavurun. Domateslerin kabukalrını soyun, küp küp doğrayın ve soğana ekleyin. Hazırlanan domatesli harcı fasulye-nohut-bulgur karışımına ilave edin ve iyice karıştırın. Tuz ve karabiber serperek servis yapın.