Havuçlu Pilav 2

Yayınlanma Pilavlar

ZORLUK: çok kolay

MALZEMELER

  • Amerikan pirinci 1 kg
  • Sıcak et suyu 2 lt
  • Havuç 300 gr
  • Kuşbaşı tavuk eti 1/2 kg
  • Kuş üzümü 3 çorba kaşığı
  • Dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

SERVİS BAşINA BESݝN DEݐERݝ :

  • Protein 16.5 gr
  • Yağ 8 gr
  • Karbonhidrat 83 gr
  • = 2032 Kj
  • 486 kcal

HAZIRLANIŞI

Havuçları yıkayıp küçük küpler şeklinde doğrayın. Bir tencerede yağı kızdırın. ݝçine havucu, tavuk etini ekleyip kavurun. Ardından yıkayıp pirinci ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak kavurduktan sonra su ve yeterince tuz ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin, 15 dakika kadar dinlendirin, dereotuyla süsleyip servis yapın.