Havuçlu ve Bezelyeli Pilav

Yayınlanma Pilavlar

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2/3 bardak konserve bezelye
  • 2 orta boy havuç
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 çay kaşığı safran
  • yeterince tuz

HAZIRLANIŞI

Pirinçleri ılık suda yarım saat bekletin. Bu arada havuçları tavla zarı iriliğinde küp küp doğrayın ve iyice yumuşamadan haşlayın. Bir kenarda süzülüp soğuması için bekletin. 3 su bardağı tavuk suyunu genişçe bir tencerede kaynatın. Tuzunu, margarini ve safranı

ekleyip, pirinçleri iyice nişastası gidene kadar yıkayıp süzdükten sonra kaynayan suya bırakın. Tahta kaşıkla 1-2 kere döndürüp 1-2 taşım

kaynattıktan sonra altını kısın. Pirinçler suyunu çekince bir defa demir yemek kaşığı ile karıştırıp ortasına kaşığı dik olarak saplayın eğer dik durursa pilavın altını söndürün. Küp havuçları, bezelyeleri ve kıyılmış dereotlarını

pilavın üstüne koyup demlenmesi için 15 dakika

bekleyin. Bu arada tencerenin kapağını fazla açık tutmamanız gerekiyor. Dinlenme süresi sonunda yine demir yemek kaşığı ile harmanlayıp servis tabağına alın. Dilerseniz karabiber ile tatlandırıp, cacıkla servis edin.