İç Pilav 2

Yayınlanma Pilavlar

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 2 bardak pirinç
  • 1 baş soğan
  • 10 adet tavuk ciğeri
  • Dolmalık fıstık, üzüm, yenibahar
  • 3 kaşık tereyağı
  • Yeterince tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Bir tencerede yağ eritilir. İnce doğranmış soğan, yıkanıp ufak parçalara ayrılmış tavuk ciğeri ve dolmalık fıstık hafifçe çevrilir. Ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilir. 1-2 dakika tüm malzeme tahta bir kaşıkla çevrilir. Üzerine üzümler ve 2,5 su bardağı su ilave edilir. Yemek suyunu çekinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerine bir havlu örtülerek kapak kapatılır, pilavın demlenmesi sağlanır. Sıcak olarak servis yapılır.