İçli Bulgur Pliavı
ZORLUK:
MALZEMELER
-
1 çay bardağı sıvıyağ
-
1 kg ince bulgur
-
1 yemek kaşığı tuz
-
2 su bardağı su
-
4 çay kaşığı susam
-
2 yemek kaşığı kuş üzümü
-
1 adet rendelenmiş soğan
-
bir tutam nane ve kekik
-
1 çay kaşığı pul biber
HAZIRLANIŞI
Yağı tencereye koyduktan sonra soğan, susam ve kuş üzümü iyice kavrulur daha sonra bulgur konulur ve biraz karıştırdıktan sonra üzerine nane, kekik, pul biber, 1 yemek kaşığı tuz koyulur. 2 su bardağı su koyulduktan sonra suyu çekinceye kadar pişirilir, üzeri gazete kağıdıyla kapatıldıkdan sonra 20 dakika dınlendirilir.