İçli Bulgur Pliavı

Yayınlanma Pilavlar

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 kg ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su
  • 4 çay kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • bir tutam nane ve kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber

HAZIRLANIŞI

Yağı tencereye koyduktan sonra soğan, susam ve kuş üzümü iyice kavrulur daha sonra bulgur konulur ve biraz karıştırdıktan sonra üzerine nane, kekik, pul biber, 1 yemek kaşığı tuz koyulur. 2 su bardağı su koyulduktan sonra suyu çekinceye kadar pişirilir, üzeri gazete kağıdıyla kapatıldıkdan sonra 20 dakika dınlendirilir.