Kayısılı Kolay Pilav

Yayınlanma Pilavlar

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 2 su bardağı Amerikan Pirinci
  • 3 bardak su
  • 3 çorba kaşığı soya yağı
  • 2 su bardağı kuru kayısı
  • 1 çorba kaşığı safran
  • Yeterince tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI

Pirinci 20 dakika ılık tuzlu suda bekletin. Suyunu süzün ve kızgın yağda 10 dakika pirinçler tane tane oluncaya kadar kavurun. İçine 2 su bardağı kuru kayısı, 1 çorba kaşığı safran ve yeterince tuz ekleyip iyice karıştırın. 3 bardak su ilave edip pirinçler suyunu çekene kadar kaynatın. Suyunu çektikten sonra ateşten indirip 20 dakika dinlenmeye bırakın. Karabiber ile süsleyerek sıcak servis yapabilirsiniz.