Limonlu Pilav 2

Yayınlanma Pilavlar

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 3 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
  • 1 su bardağı doğranmış yeşil soğan
  • 1 su bardağı soyulmuş ve temizlenmiş kereviz
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/4 şeker kaşığı siyah biber

HAZIRLANIŞI

Önce bir tavada margarini eritin. Soğan ve kerevizi orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulduktan sonra pirinç, limon kabuğu rendesi, tuz ve biberi ilave edin. Orta ateşte pişene kadar karıştırmaya devam edin. Limon dilimleri ile süsleyip, haşlanmış tavuk göğsü, dana eti ya da balık ile servis yapabilirsiniz.

(6 kişilik)

Her servis 145 kalori, 3 gr protein, 4 gr yağ, 24 gr karbonhidrat, 1 gr doğal lif, 10 miligram kolesterol ve 646 miligram sodyum içerir.