Meyhane Pilavı

Yayınlanma Pilavlar

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 4 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 3 adet iri soğan
  • 6 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Pirinci ayıklayın ve ardından iyice yıkayın. Soğanları da soyun, yıkayın ve irice kıyın. Tencerede margarini eritip, soğanları sararıncaya kadar kavurun ve eti ekleyin. Salçayı da ilave ederek kavurmaya devam edin. Kavurma işlemini bitirdikten sonra tencereye su ilave edin, etleri pişene kadar haşlayın. Karışıma tuz ve pirinç ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin. Pilav piştikten sonra yaklaşık 9-10 dakika dinlendirin, servis tabağına koyduktan sonra pulbiber serperek servis yapın.