Paela

Yayınlanma Pilavlar

ZORLUK: zor

MALZEMELER

  • 1/2 kg dilbalığı (veya levrek filetosu)
  • 250 gr mürekkep balığı, doğranmış
  • 1 küçük kutu bezelye konservesi
  • 250 gr kırmızı dolmalık biber
  • 1 kutu kuşkonmaz konservesi
  • 250 gr dolmalık yeşil biber
  • 1/2 kg kuşbaşı dana eti
  • 1/2 kg ayıklanmış midye
  • 1/2 su bardağı beyaz şarap
  • 1/2 çorba kaşığı safran
  • 2 adet kereviz yaprağı
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1/2 kg domates
  • 6 adet enginar
  • 150 gr mantar
  • 1 kg karides
  • 2 adet piliç
  • 250 gr soğan
  • 1 kg pirinç
  • 250 gr havuç
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 limon
  • 250 gr sosis
  • zeytinyağ
  • karabiber, tuz

HAZIRLANIŞI

Piliçlerin her biri onar parçaya bölüp, etlerini kemiklerinden ayırın. İri kemikleri içi su dolu bir tencereye koyun, soğanlar, domatesler, havuçlar, maydanoz ve kereviz yapraklarını katıp haşlayın. Mantarları suda pişirin. Balık filetolarını, limon suyu ve defne yapraklan koyduğunuz suda haşlayıp bir kenara ayırın. Dana eti ve piliç parçalarını yağda kavrun, içine şarap ve bir miktar sıcak su koyup yüksek ateşte pişirin. Ayıklayıp, yıkadığınız enginarları dörde bölün, dolmalık biberleri küçük parçalara kesip kavurun. Karidesleri haşlayıp ayıklayın, havuçları temizleyip, haşlayın. Piliç kemiklerinin piştiği suya, pirinç, karabiber, tuz ve safran katın, buna bir su bardağı tavuk suyu ve çeyrek bardak zeytinyağı ilave edilp, beraberce pişirin. Sıcak olarak kuşkonmazlar, bezelyeler, dolmalık biberlerin ve karideslerin bir kısmı, kavrulmuş mürekkep balığı parçalan, midyeler ve sosisleri pişen pilavın üstüne süs olarak dizip, üzerine maydanoz serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.