Patatesli Pilav

Yayınlanma Pilavlar

ZORLUK: çok kolay

MALZEMELER

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 orta boy patates
  • 150 gr tereyağı
  • tuz

HAZIRLANIŞI

Pirinçleri 24 saat öncesinden yıkayıp suya bırakın, ertesi gün süzüp, tuzlu kaynar suya atın ve 7 dakika kaynatın. Hemen süzün, soğuk sudan geçirin. Daha önceden soyulmuş ve 0,5 cm. halkalar halinde dilimlenmiş patatesler yağlanmış yuvarlak bir tencerenin altına ve

kenarlarına dizin. Delikli düz bir kepçe ile pirinçleri kepçe kepçe patatesli tencereye

dökün, geri kalan teryağıbı küçük parçalar halinde pirinçlerin üzerine atın, hafif tuz serpin, tencerenin kapağını sıkıca kapatın, çok çok hafif ateşte iki saat pişirin. Servis tabağına alırken ortaya pilav, kenarına patatesleri dizin, arzu edilen et çeşitleriyle

servis yapın.