Pilav Karoten

Yayınlanma Pilavlar

ZORLUK: zor

MALZEMELER

  • 2 su bardağı Amerikan pirinci
  • 250 gr dana eti
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 su bardağı kaynamış su
  • 1 çay kaşığı tavuk orjantina
  • 1 çay kaşığı safran
  • 1/2 çay kaşığı zencefİl
  • 1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Amerikan pirinci kaynamış tuzlu suda yaklaşık 1 saat kadar bekletildikten sonra bol suyla yıkanır. Kuru soğan küçük küçük doğranır. Havuç rendenin küçük tarafında rendelenir. Dana eti ortalama 2 cm büyüklüğünde kesilir.

Kuru soğan pembeleşinceye kadar yağda pişirilir. Üzerine havuç eklenir.Yine kısık ateşte 10-15 dakika kadar iyice pişirilir. Etler eklenir yine kırık ateşte yarım saat kadar kavrulur. (Bu işlem sonucunda havuç ve soğanlar erimiş olmalıdır.) Bu karışıma, tavuk orjantina, safran, zencefil, tuz eklenip kanştırılır. Üzerine pirinçler eklenip zedelemeden karıştırılır. Çok sık ateşte 45 dakika pişirilir. 10-15 dakika demlenmeye bırakılır servise hazır hale gelir.