Safranlı Pilav

Yayınlanma Pilavlar

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 1,5 bardak Amerikan Pirinci
  • 2 çorba kaşığı safran
  • 2 çorba kaşığı kuşüzümü
  • 1 çay bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
  • 1/2 demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı soya yağı
  • Yeterince tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI

Bir tencereye 2 kaşık soya yağını koyup pirinci ekleyin. Pirinçler tane tane oluncaya kadar kavurun. Safran, kuşüzümü, tuz ve barbunya fasulyesini ekleyin. Biraz kavrulduktan sonra 3 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Pilav suyunu çekince 20 dakika demlenmeye bırakın. Servis tabağına alıp üzerine karabiber serpiştirerek servis yapabilirsiniz.