Sebzeli Bulgur

Yayınlanma Pilavlar

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 4 kişilik
  • 2 bardak bulgur
  • 1 adet havuç
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 adet salçalık kırmızı biber
  • 1 adet küçük patlıcan
  • 2,5 su bardağı su
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 demet maydanoz
  • kırmızıbiber
  • fesleğen
  • tuz
  • karabiber

HAZIRLANIŞI

Soğanı yarım halkalar olarak doğrayın. Sebzeleri de küçük küçük doğrayın. Soğanı ve sebzeleri zeytinyağında kavurun. Tıkanmış bulguru da ekleyip, 3-4 dakika karıştırarak kavurun. Karışımın üzerine suyu ekleyin. Baharatları da ekleyin, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika demlendirin ve servis etmeden önce üzerine maydanoz serpin.