Sebzeli Bulgur
ZORLUK:
MALZEMELER
-
4 kişilik
-
2 bardak bulgur
-
1 adet havuç
-
1 adet büyük soğan
-
1 adet salçalık kırmızı biber
-
1 adet küçük patlıcan
-
2,5 su bardağı su
-
1/2 çay bardağı zeytinyağı
-
1/2 demet maydanoz
-
kırmızıbiber
-
fesleğen
-
tuz
-
karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanı yarım halkalar olarak doğrayın. Sebzeleri de küçük küçük doğrayın. Soğanı ve sebzeleri zeytinyağında kavurun. Tıkanmış bulguru da ekleyip, 3-4 dakika karıştırarak kavurun. Karışımın üzerine suyu ekleyin. Baharatları da ekleyin, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika demlendirin ve servis etmeden önce üzerine maydanoz serpin.