Sebzeli Kızartmalı Pilav

Yayınlanma Pilavlar

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 4 kişilik
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2-3 adet havuç
  • 2-3 adet turp
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 1 fincan dereotu
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 bardak un
  • karabiber
  • tuz

HAZIRLANIŞI

Pirinci yağ ve suyla bildiğimiz sade pilav şeklinde pişirin. Tavada yağı eritin ve yemeklik doğranmış soğanları hafifçe pembeleştirin. Küçük küçük doğradığınız sivri biber, kabak ve patlıcanları ilave edip kavurun. Kavurduğunuz bu içi sade pilava ekleyin ve dinlenmeye bırakın. Bu arada dilimlediğiniz havuç ve turpları önce una sonra yumurtaya batırarak kızartın. Sebzeli pilavla beraber sıcak servis yapın.