Fransız Usulü Ciğer

Yayınlanma Sakatat Yemekleri

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 600 gram dana ciğeri
  • 500 gram domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarmısak
  • biraz un
  • 100 gram margarin
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 demet kıyılmış maydonoz
  • 2-3 yaprak adaçayı
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
  • tuz,karabiber

HAZIRLANIŞI

Ciğeri ızgaralık olacak şekilde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Sarmısağı ve soğanı soyup ince ince kıyın. Ciğerleri önce una bulayın, sonra kızgın yağda iki tarafını da sadece birer dakika kızartın. Üzerlerine tuz ve karabiber serptikten sonra ciğer dilimlerini tabağa alın.

Soğanı ve sarmısağı, ciğeri kızarttığınız tavaya atıp, aynı yağda kavurun. Sonra üzerlerine, domatesleri ve domates salçasını ilave edin. Kırmızı şarabıda ekledikten sonra 1.5 çay bardağı sıcak su katın. Tuz,kırmızı biber ve şeker ile tatlandırın. Ateşin altını iyice kısıp 10 dakika tıkırdatın. Bu sürenin sonunda, kıyılmış ada çayı yapraklarını, biberiyeyi ve ciğerleri tavaya, sosun üzerine katın. 1-2 dakika da sosla beraber pişirin ve sıcak olarak servis yapın.